Taborniška knjižna zbirka

Naša Vesna, dolgoletna tabornica, trenutno pa namestnica starešine in vodnica dvema vodoma je izdala prvo knjižno taborniško zbirko v Sloveniji.
Pravi:
“Ker sem tabornica od malih nog, so mi vrednote kot so pripravljenost pomagati, timski duh, spoštovanje ljudi in narave (po)ostale zakoreninjene v meni. Vseh teh taborniških let se zelo rada spominjam in jih še živim, zato želim vsaj delček tega zanimivega taborniškega življenja, ki je polno dogodivščin deliti z otroki.  Tako se je porodila ideja o taborniški zbirki. Poimenovala sem jo Bumbarji. V tretji knjigi, razkrijem zakaj ravno “Bumbarji”. Zbirka se dopolnjuje tako po zahtevnosti znanja kot po dogodivščinah. V vsaki knjigi najdete tudi “priročnik” – Malo šolo taborništva ter Drobtinice modrosti. Zbirka bo imela sedem knjig. Trenutno so izšle so že tri. Spomladi prihaja četrta.”

KNJIGE:

Dogodivščine na galebjem otoku (knjiga dobila priznanje slovenskih knjižnic, ki so jo uvrstile med Dobre knjige)
Pasti divjine
Ekološka bomba

Več o sami zbirki in posameznih knjigah si lahko preberete na njeni strani (www.vesnapise.com) , prav tako jo kontaktirajte (vesnapise@gmail.com), če želite imeti svoj izvod z njenim podpisom.
Junake v knjigi je narisala naša Brina Fekonja. Kateri vam je najbolj simpatičen?