Taborniška knjižna zbirka

Naša Vesna, dolgoletna tabornica, trenutno pa namestnica starešine in vodnica dvema vodoma je izdala prvo knjižno taborniško zbirko v Sloveniji.

Pravi:
“Ker sem tabornica od malih nog, so mi vrednote kot so pripravljenost pomagati, timski duh, spoštovanje ljudi in narave (po)ostale zakoreninjene v meni. Vseh teh taborniških let se zelo rada spominjam in jih še živim, zato želim vsaj delček tega zanimivega taborniškega življenja, ki je polno dogodivščin deliti z otroki.  Tako se je porodila ideja o taborniški zbirki. Poimenovala sem jo Bumbarji. V tretji knjigi, razkrijem zakaj ravno “Bumbarji”. Zbirka bo imela sedem knjig. Trenutno so izšle so že tri. Spomladi prihaja četrta.”

  • Dogodivščine na galebjem otoku (knjiga dobila priznanje slovenskih knjižnic, ki so jo uvrstile med Dobre knjige)
  • Pasti divjine
  • Ekološka bomba

Več o sami zbirki in posameznih knjigah si lahko preberete na njeni strani (www.vesnapise.com) , prav tako jo kontaktirajte (vesnapise@gmail.com), če želite imeti svoj izvod z njenim podpisom.

Junake v knjigi je narisala naša Brina Fekonja. Kateri vam je najbolj simpatičen?

Related Post

Taborniška poštaTaborniška pošta

Ljudje smo socialna bitja. Bližina, pogovor in smeh so nekaj, kar nas izpopolnjuje. In letošnje leto je bilo zaradi virusa, ukrepov in posledično zmanjšanih socialnih stikov  za marsikoga težka preizkušnja.